20 apr 2007

Innerlijk uit contact gaan (2)

Deze week belde Dries Oosterhof . Hij had mijn blog's 51, 52 en 53 gelezen over de heidagen in maart. Hij stelde de aandacht (en de verwerking) op prijs maar bepaalde me ook nog even bij de bronvermelding die hoort bij het begrip "innerlijk uit contact gaan" dat hij ons aanreikte.

Deze theorie is vrij naar het boek ‘Leiderschap en zelfbedrog’ van The Arbinger Institute. Onder managementboek.nl vond ik de volgende omschrijving.

'Leiderschap en zelfbedrog' introduceert een belangrijk nieuw concept in de organisatieleer, namelijk dat veel prestatie- en communicatieproblemen in organisaties worden veroorzaakt door een vrij onbekend probleem: 'zelfbedrog'. Volgens de auteurs leven en werken mensen die last hebben van zelfbedrog alsof ze zitten opgesloten in een kader. Ze zijn blind voor de realiteit van de wereld om zich heen, kunnen dus niet optimaal functioneren en ondermijnen bovendien de prestaties van anderen. Maar doordat ze ingekaderd zitten, zien ze dit niet, veranderen niet en boeken dus ook geen betere resultaten.

'Leiderschap en zelfbedrog' laat zien dat dit fenomeen veelvuldig voorkomt in organisaties; de meeste mensen zitten doorlopend vast in hun kaders en veroorzaken problemen op het gebied van leiderschap, teamwork, communicatie, vertrouwen, commitment en motivatie.Maar er is een oplossing voor zelfbedrog en voor de kostbare problemen die daaruit voortvloeien. 'Leiderschap en zelfbedrog' laat zien wat zelfbedrog is, hoe mensen vast komen te zitten, waarom dit hun prestaties ondermijnt en - het belangrijkst - wat de oplossing is.

Voor €31.27 kun je er alles over lezen en anders nu eerst terug naar Hei en Dries om de kern op te halen!

0 reactie(s):