11 feb 2009

250 scholieren hebben diploma al op zak

De proef met het vervroegd eindexamen heeft er in Nederland voor gezorgd dat 250 middelbare scholieren in januari hun diploma al hebben gehaald. Nog eens duizend leerlingen hebben alvast in een of meer vakken examen gedaan. De uitslag is vrijdag bekendgemaakt.

Twaalf scholen voor vmbo-t, havo en vwo deden voor het derde achtereenvolgende jaar mee aan de proef die het mogelijk maakt examens in januari, mei en augustus af te leggen. Talentvolle leerlingen kunnen dan bijvoorbeeld eerder aan een vervolgopleiding beginnen. Het aantal scholieren dat vervroegd eindexamen doet, is in twee jaar tijd verdrievoudigd.

In Kampen en Dronten doen onze scholen ook mee aan dit experiment. Veel leerlingen werken daardoor bewuster en efficienter. De geslaagden weten de periode tussen vervroegd examen en de start van het vervolg, goed te gebruiken. Zo gaat een toenemend aantal naar het buitenland. Ze leren daardoor nog beter vreemde talen spreken en hun grenzen verleggen.

Mooi is dat... flexibiliteit, leidt tot nieuwe wegen en een beter uitzicht. Ik complimenteer de docenten die dat mogelijk hebben gemaakt.

0 reactie(s):