22 feb 2007

Teruggeven

Gister was een gekke dag. De middag stond in het teken van de begrafenis van Hans, de partner van een van mijn collega's. De belangstelling was groot en er waren ook veel mensen van school. Het zijn van die momenten waarop je meemaakt dat de gemeenschap die we met elkaar vormen van grote waarde is.

Begrafenissen brengen mij altijd terug bij eerdere ervaringen. Vroeger naar mijn vader en nu dacht ik aan Hendrik van Hoogmoed omdat ik tegenwoordig altijd aan hem denk op begrafenissen. Hij heeft wat bij me achtergelaten en ik was lang niet de enige...

Thuis gekomen had ik zin om nog even wat te lezen. Mijn vinger ging over de ruggen van de boeken in de kast en bleef haken op het boek "De creatie spiraal" van Mariunus Knoope. "Dat is sterk," dacht ik "een boek van Hendrik!"

Een filosofisch boek(je) met ideeën en metaforen die Hendrik graag gebruikte ... Een boekje dat de vinger legt bij onze eigen creatiespiraal: "Zoals de bloesem in de lente een voorbode is van het fruit in de zomer; zo zijn wensen en verlangens van mensen een voorbode van hetgeen ze later kunnen realiseren."

Sommige mensen vonden Hendrik moeilijk maar hij leerde mij anders kijken. Als ik verder doorblader valt een papiertje op de grond. In mijn eigen handschrift lees ik: "Teruggeven aan Hendrik!"

pfff te laat... "sorry Hendrik".. "geeft nie jochie"

1 reactie(s):

Anoniem zei

Beste Arend,

Vind het heel mooi om te lezen! Ook al ontdek ik dit pas een jaar na geschreven.
Fijn dat Hendrik zo een indruk op u heeft achter gelaten.

Groeten,
Rebekka van Hoogmoed