16 feb 2007

Het Lumeijn

Vandaag en gister was ik in Blokzijl. In kaatjes residence vonden de vertegenwoordigers van de 10 scholen voor voortgezet onderwijs in onze regio onderdak. Samen zijn we het bestuur van het samenwerkingsverband het Lumeijn. Een fantastische locatie voor een mooi gezelschap. Ik vind het nog steeds een hele eer dat ik die club mag voorzitten.

We waren bij elkaar om te kijken welke opdracht het Lumeijn de komende zeven jaren moet aangaan. We deden dat ook in 1999 in Zwartsluis. Het motto van de tweedaagse was dan ook "Van Zwartsluis naar Blokzijl" Jan en ik hadden besloten geen externen in te huren en dus gingen we zelf aan de bak als CPS-ers. Hard gewerkt maar ook veel bereikt.

In zeven jaar kan er veel veranderen. Eigenlijk is nu alles anders dan toen. Een voormalige schakelschool is omgebouwd tot een vierjarig OPDC, met bovendien vier zorgklassen op schoollocaties. Een goed geoutilleerd expertiseteam dat breed inzetbaar is en inmiddels werkt op alle scholen in het samenwerkingsverband. En goed functionerende Rebound voorzieningen die hun sporen de afgelopen jaren meer dan verdiend hebben.

De in oktober 1999 geformuleerde doelstellingen zijn gehaald. Dat er bovendien een prachtig gebouw staat, is op z’n minst bijzonder te noemen. Dat hebben we met durf en ondernemers lust gedaan.

Voor de toekomst zijn er nieuwe uitdagingen. De opdracht voor alle leerlingen passend onderwijs te realiseren gaan we samen aan. Elke school vanuit een eigen verantwoordelijkheid voor kinderen. En ook samen! Leuk om met elkaar vast te stellen dat we de eigen kwaliteit gezamenlijk gaan onderzoeken en met elkaar willen beslissen over de spreiding van basale en bijzondere zorg.

Benieuwd hoe de volgende conferentie heet: Van Zwartsluis, via Blokzijl naar....?

0 reactie(s):